Andere maatregelen voor Slim omgaan met energie

Slimme meter

Meer inzicht helpt u besparen

Meer info
Energiezuinige verlichting

Kleine moeite, groot resultaat

Meer info

Meer weten met een slimme meter

Met de slimme meter ontvangt u elke twee maanden een actueel overzicht van uw energieverbruik. Wilt u preciezer weten waarmee en wanneer u het meeste energie verbruikt? Sluit dan ook een energieverbruiksmanager aan.

 

Lees meer over de slimme meter

Het zit 'm in de kleine dingen

Van energieverspilling merkt u vaak weinig. Een televisie die op stand-by staat. Een telefoonoplader die de hele dag in het stopcontact zit. Een lamp die per ongeluk de hele dag brandt. Ongemerkt stroomt hierdoor veel duurbetaalde stroom weg. Om dit te voorkomen, zijn vaak kleine gedragsveranderingen nodig. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste stap is om u bewust te worden van hoeveel stroom u eigenlijk ongemerkt gebruikt. Gelukkig zijn er steeds meer slimme apps en energiemanagers op de markt, die ons precies laten zien welke apparaten het meeste energie vreten. Als u dat weet, weet u ook welke apparaten u wat vaker uit het stopcontact moet halen, moet aansluiten of een tijdschakelaar of misschien wel helemaal weg moet doen.

Vervangen voor minder verspilling

Wilt u uw energierekening echt omlaag brengen? Dan is het vaak nodig om grotere maatregelen te nemen. Wanneer u uw oude koelkast, vriezer of wasmachine vervangt voor een nieuw exemplaar met A+++-label, scheelt dat u aanzienlijk in energiekosten. Nog zo'n winstpakker: vervang uw oude gloei- en halogeenlampen voor exemplaren op basis van led. Het vraagt even om een investering, maar deze verdient zich snel terug. Met nieuwe, energiezuinige apparaten bespaart u namelijk al snel honderden euro's per jaar. Bovendien draagt u bij aan een duurzamere wereld.

Ledverlichting

Heeft u nog gloei- of halogeenlampen in uw huis hangen? Overstappen naar ledverlichting kan u op termijn zo'n acht procent schelen op uw energierekening!

Lees meer over ledverlichting

Gaat u aan de slag met energiebesparing?

Wij helpen u graag

Wilt u als Rotterdamse woningeigenaar aan de slag om uw huis energiezuiniger te maken? Dan ondersteunen de gemeente en haar samenwerkingspartners u graag met praktische tips en voorlichting.

Blijf op de hoogte
Contactpersoon
Informatiepunt Duurzaam Gemeente Rotterdam

Andere besparingsthema's

U kunt nog meer doen om uw Co2-uitstoot te beperken. Wek bijvoorbeeld uw eigen energie op met zonnepanelen op uw dak. Of isoleer uw vloer, gevel en/of dak, waardoor er minder duurgestookte warmte wegstroomt.