Andere maatregelen voor Meer doen met uw dak

Zonnepanelen

Een eigen energiecentrale op uw dak

Meer info
Groene daken

Uw dak voor een duurzame stad

Meer info

Bezoek de Rotterdamse Dakendagen

Rotterdam kent al veel mooie, originele en inspirerende daken. Elk jaar in vinden in juni de Rotterdamse Dakendagen plaats. U kunt dan verschillende daken bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn. Laat u inspireren!

Meer informatie

Ontspannen of werken op het dak

Heeft u een plat dak? Of woont u in een flat of appartementencomplex met een plat dak? En wordt dit (nog) nergens voor gebruikt? Dan heeft u geluk! Dit is namelijk de ideale plek om een gezellige lounge-, sport- of werkplek te maken voor uzelf en al uw buren, vrienden en familie. Ziet u uzelf al barbecueën met uitzicht over de stad? Of een yoga-sessie houden op grote hoogte? Vergaderen in de frisse buitenlucht? The sky is the limit!

Hoe financier ik het verduurzamen van mijn huis?

Deze subsidies en regelingen maken het nemen van duurzame maatregelen nog aantrekkelijker.

Het dak op voor een duurzame stad

Als u aan de slag gaat met uw dak, kunt u er ook voor kiezen om een bijdrage te leveren aan energiebesparing en een duurzame stad. Bijvoorbeeld door niet alleen een picknicktafel, maar ook zonnepanelen of een (stads)windmolen op uw dak te plaatsen. Of door een groen dak aan te leggen, waarmee u niet alleen een stukje natuur dichtbij huis brengt, maar ook zorgt voor een koeler huis én regenwater langer vasthoudt. Zonnepanelen op een groen dak leveren bovendien meer rendement op. Ook op deze manier kunnen we de daken van Rotterdam beter benutten.

Stappenplan voor uw dak

Een goen dak zorgt voor koelte, een blauw dak houdt water vast, een geel dak wekt energie op en een rood dak is voor ontspanning. Een multifuncioneel dak combineert twee of meer van deze functies. Wilt u ook een multifuncitoneel dak?

Volg het stappenplan!

Gaat u aan de slag met energiebesparing?

Wij helpen u graag

Wilt u als Rotterdamse woningeigenaar aan de slag om uw huis energiezuiniger te maken? Dan ondersteunen de gemeente en haar samenwerkingspartners u graag met praktische tips en voorlichting.

Blijf op de hoogte
Contactpersoon
Informatiepunt Duurzaam Gemeente Rotterdam

Andere besparingsthema's

U kunt nog meer doen om bij te dragen aan een duurzaam Rotterdam. Isoleer bijvoorbeeld uw huis om zo uw Co2-uistoot te beperken. Of ga slimmer om met uw energiegebruik door uw gloeilampen te vervangen voor ledlampen.