Andere maatregelen voor Isoleren voor meer comfort

Dakisolatie

Verlaagt uw energierekening aanzienlijk

Meer info
Gevelisolatie

Voor een gezond en comfortabel huis

Meer info
Vloerisolatie

Geen koude voeten en tocht over de vloer

Meer info
(Drie)dubbel glas

Minder last van tocht en lawaai

Meer info
Verwarming

Lager energieverbruik, beter voor het milieu

Meer info

Alles over isolatie in de Metro Special

Begin oktober lag hij op alle stations in de regio Rotterdam: het gratis dagblad Metro met daarin een special over energiezuinig wonen. In deze special wordt bijzondere aandacht besteed aan isolatie.

 

Lees 'm hier

Waarom isoleren?

Een goed geïsoleerd huis is een comfortabel én gezond huis. Met goede isolatie blijft de temperatuur het hele jaar door prettig. Tijdens strenge winters blijft de warmte binnen, zodat u alleen voor uw eigen huishouden stookt. Op warme zomerdagen houden geïsoleerde muren, ramen en daken de hitte buiten. Zo kunnen u en uw familie, vrienden en huisdieren genieten van gezonde temperaturen! Daarnaast voorkomt u door te isoleren dat vocht, schimmel en ongedierte uw huis binnendringen. Én isolatie zorgt dat u geluiden van de straat of de buren minder hoort in uw huis.

Hoe financier ik het verduurzamen van mijn huis?

Deze subsidies en regelingen maken het nemen van duurzame maatregelen nog aantrekkelijker.

Hoe begin ik met isoleren?

Er zijn genoeg voordelen van isolatie te noemen. Maar waar moet u beginnen met isoleren? Een onafhankelijke deskundige kan u daarin adviseren. Met een speciale infraroodcamera brengt hij in kaart waar de warmtelekken in en rondom uw woning zitten. Met deze foto's kunt u gericht aan de slag om uw huis te verbeteren.

Zelf isoleren of laten isoleren?

Er zijn veel bedrijven die uw dak, vloer of gevel kunnen isoleren. Huurt u zo'n bedrijf in, let dan goed op de certificeringen van het bedrijf en de garanties die het bedrijf levert op het uitgevoerde werk. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Kiest u ervoor zelf uw dak, gevel of vloer te isoleren, win dan altijd eerst professioneel advies in. Het is immers vervelend als u isolatiematerialen verkeerd aanbrengt; dit kan ongezonde gevolgen hebben. Denk aan vochtplekken, schimmels en houtrot.

Voor het isoleren van uw spouwmuur, dak, vloer of bodem van de kruipruimte heeft u keuze uit veel verschillende isolatiematerialen en isolatiesystemen. Op de verpakking van ieder isolatiemateriaal staat een R-waarde aangegeven. Dit getal geeft het warmte-isolerend vermogen van het materiaal aan en wordt bepaald door het soort materiaal en de dikte ervan. Hoe hoger de R-waarde, des te beter isoleert het materiaal.

Meer informatie vindt u op de website van de WoonWijzerWinkel.

 

 

Verkoopvoordeel energielabels

De Rijksoverheid ziet het energielabel als een van de middelen om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Zo kan het energielabel huiseigenaren stimuleren om hun woning te isoleren of andere energiebesparende maatregelen te treffen.

Meer informatie

Gaat u aan de slag met energiebesparing?

Wij helpen u graag

Wilt u als Rotterdamse woningeigenaar aan de slag om uw huis energiezuiniger te maken? Dan ondersteunen de gemeente en haar samenwerkingspartners u graag met praktische tips en voorlichting.

Blijf op de hoogte
Contactpersoon
Informatiepunt Duurzaam Gemeente Rotterdam

Andere besparingsthema's

U kunt nog meer doen om uw energierekening omlaag te brengen. Bijvoorbeeld door slimmer om te gaan met het gebruik van energie in huis. Of u kunt zelf energie opwekken met zonnepanelen op uw dak.