Pascal Hofmann , een woning uit de jaren 2000 tot nu

Nieuwbouwhuis met Nul-op-de-Meter

Hij moest er wel even over nadenken. Wonen op Heijplaat. Het leek – op z'n Rotterdams gezegd – zo'n 'pokkenend' weg. Maar waar je elders in de stad net een bovenwoning met balkon kunt kopen, heb je er voor hetzelfde geld een gave kadewoning met tuin.

En niet zomaar een huis, maar een 'nul-op-de-meterwoning'; wat betekent dat hij straks net zoveel energie opwekt als verbruikt. 'Goed beschouwd nóg een besparing dus', aldus Pascal Hofmann die zich vooral hierdoor liet verleiden zich in te kopen bij Het Verborgen Geheim. Een project bestaande uit 170 koopwoningen die tussen 2016 en 2023 in meerde fases worden gerealiseerd op Heijplaat.

Veel groen en ruimte

Qua architectuur passen de huizen straks perfect bij de bouwstijl van de woningen in het originele tuindorp. De wijk wordt ruim van opzet met veel groen, heel veel ruimte voor kinderen om te spelen en prachtig zicht op de stoere haven.

Minimale maandelijkse kosten

Maar echt uniek zijn dus de minimale maandelijkse energiekosten die je er hebt, zegt hij. 'De warmtepomp en zonnepanelen, waarmee de huizen zijn uitgerust, kun je overkopen. Er zit een stevige garantie op, en een onderhoudscontract voor de komende tien jaar.'

Half uurtje

Ook fijn: als je wilt, kun je de energiebesparende installaties ook huren voor een vast tarief. 'Deze huursom is altijd lager dan wat je normaal gesproken voor energie betaalt.' Dat Heijplaat een stuk verder ligt dan waar hij aanvankelijk zocht, neemt Hofmann dan ook op de koop toe. 'En ik verwacht dat Heijplaat als Stadshaven steeds aantrekkelijker wordt en het dus een goede investering is, net als in Merwe Vierhavens gaan wonen. Bovendien, met de Waterbus ben je alsnog binnen een half uur in hartje centrum.'

Dit verhaal verscheen eerder in een speciale uitgave van dagblad Metro.