- , een woning uit de jaren 2000 tot nu

Collectieve zonne-projecten in Rotterdam

Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? U kunt in  een aantal Rotterdamse wijken toch profiteren van zonne-energie via een van de collectieve projecten.   

Blijstroom

Blijstroom is een vereniging in Rotterdam-Noord die werkt aan een energieneutrale stad. In juni 2017 is het eerste collectieve zonneveld aangelegd op de sporthal aan de Noorderhavenkade. Wilt u een (deel van een) zonnepaneel kopen? Kijk op www.blijstroom.nl voor meer informatie!

Solar Green Point

Langs de A20 bij Nieuw Terbregge moeten 1.900 zonnepanelen op de geluidswal komen. De werving van deelnemers onder bewoners in Terbregge, Ommoord en Hillegersberg is gestart. Meer informatie vindt u op de website van SolarGreenPoint.

Uit je Eigen Stad

Met een geslaagde crowd fund actie is Uit je Eigen Stad erin geslaagd hun droom waar te maken. Op het dak van de stadsboerderij met restaurant liggen 276 zonnepanelen. Ruim 120 personen investeerden in het zonnepanelendak en dus in het duurzamer maken van Rotterdam. Lees meer op www.uitjeeigenstad.nl.

Tennispark Kralingen

Het meest duurzame tennispark van Nederland worden. Dat is de ambitie van Tennispark Kralingen. De club investeerde in led-verlichting. Daarnaast voorzien 172 zonnepanelen het tennispark van een groot deel van elektriciteit. Voor de financiering van het zonnedak is de club een actie gestart. Iedereen kon hier aan meedoen door te investeren in een aandeel in het zonnedak. De zon als bron levert een besparing op aan CO2-uitstoot die gelijk staat aan het verbruik van meer dan tien huishoudens. Een mooi initiatief om Rotterdam duurzaam te maken! Meer weten? bekijk de pagina van het project op zonnepanelendelen.nl.

SamenZonneEnergie

SamenZonneEnergie is een groepsaankoop voor zonnepanelen. Gemeenten in Zuid-Holland organiseren deze in samenwerking met iChoosr. Ongeveer 4.800 mensen hebben zich in de afgelopen maanden ingeschreven om van deze groepsinkoop te profiteren. Dat is mooi, want voor een groepsaankoop geldt: hoe hoger het aantal inschrijvingen, hoe scherper de prijs. Bezoek de website van SamenZonnEnergie voor meer informatie.