Eigen Huis Coach gemeente Rotterdam , een woning uit de jaren '60 en '70

Bert en Ingrid verduurzaamden hun huis in de Molièrebuurt met subsidie en een energiebespaarlening

In de Molièrebuurt in IJsselmonde staan veel eengezinskoopwoningen. De huizen zijn in wisselende staat van onderhoud – sommige woningen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken - en de meeste woningen zijn niet bepaald energiezuinig. Daarom heeft de gemeente voor deze buurt een speciale subsidie beschikbaar gesteld om bewoners te stimuleren hun huis te verbeteren én te verduurzamen. Ook is er vanuit de gemeente een Eigen Huis Coach die de wijkbewoners gratis helpt en adviseert.

Bert en Ingrid wonen al ruim 25 jaar in een woning in de Miltonstraat. Bert: "Toen wij twee jaar geleden hoorden over de subsidie voor woningverbetering, waren we al van plan om iets te doen aan de achterpui van onze woning. De kozijnen konden wel een schilderbeurt gebruiken en er waren wat rotte plekken in het hout die we wilden behandelen. De subsidie kwam ons dus heel goed uit!"

Een stapje extra

"In ons gesprek met Eigen Huis Coach Jerry Wesemann gaven we aan dat we het allerliefst de hele achterpui wilden vervangen voor een nieuw exemplaar met kunststof kozijnen.", vertelt Ingrid. "Dit hadden we al eerder aan de voorkant van onze woning gedaan en het beviel goed. Kunststof hoef je namelijk niet te schilderen, het scheelt een hoop onderhoud. Helaas konden we de kosten van zo'n ingreep op dat moment niet opbrengen." 

Bert: "Jerry wees ons daarom op de energiebespaarlening: een lening met gunstige voorwaarden, speciaal bedoeld voor energiebesparende maatregelen. Het vervangen van de pui zou ervoor zorgen dat we minder energie zouden verspillen, en valt daarom onder de voorwaarden van die regeling. We hebben uiteindelijk niet alleen onze hele achterpui vervangen, maar op advies van Jerry ook de spouwmuur en de vloer geïsoleerd. Zonder de energiebespaarlening hadden we jaren moeten sparen om zo'n ingreep te kunnen betalen."

Warmer en zonder schimmel

Ingrid: "We zijn heel blij dat we ons huis nu al hebben kunnen laten opknappen. We merken het zeker aan ons wooncomfort: het is prettig warm in huis. We wonen in een hoekhuis en hadden altijd een koude muur aan de buitenkant, waar we ook wat last van schimmel hadden. Dat is nu helemaal weg, en ook de vloer is lekker warm. En – ook niet onbelangrijk – onze energierekening is inmiddels stukken lager, waardoor we onze lening gemakkelijk kunnen aflossen en zelfs nog geld overhouden. Ja, het voldoet wat dat betreft helemaal aan onze verwachtingen!"

Woont u ook in de Molièrebuurt en wilt u meer weten over de subsidie? Neem dan contact op met Eigen Huis Coach Jerry Wesemann via j dot wesemann at rotterdam dot nl of 010 - 489 4865 (maandag t/m donderdag)