Om zelf energie op te wekken, plaatsen steeds meer mensen zonnepanelen op hun dak. Een andere, minder bekende optie, is het plaatsen van een stadswindmolen.

Om schone en toekomstbestendige energie te realiseren voor Rotterdam en de rest van Nederland, zet Rotterdam zich in voor meer duurzame energie. Windenergie is hiervoor een belangrijk middel. U kunt natuurlijk meedoen aan grote windmolenprojecten, maar uw eigen dak kan ook uitkomst bieden.

Stadswindmolen: alleen duurzaam bij voldoende wind

Niet elk dak is geschikt voor een eigen windmolen. Bij het opwekken van windenergie komt er geen uitstoot vrij. Echter, bij het maken van een windmolen wel. Om energieneutraal te zijn moet een windmolen zóveel wind vangen, dat hierdoor meer uitstoot wordt voorkomen dan het maken van de windmolen heeft gekost. Dit is meestal alleen het geval op hele winderige plekken, denk aan een hoge flat of een huis aan zee. Omdat lang niet iedereen op zo'n windrijke plek woont, zijn zonnepanelen voor particulieren meestal een betere keuze. Lees meer over de voor- en nadelen van kleine windmolens op de website van Milieu Centraal.