Als u in een appartementencomplex met een Vereniging van Eigenaren woont, loont het om samen met uw buren na te denken over energiebesparing. Met elkaar is er soms meer mogelijk dan u denkt.

Energie besparen met een groen MJOP

Heeft uw VvE een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)? Waarschijnlijk wel. Maar heeft uw VvE-bestuur ook nagedacht over een groen MJOP? Met een groen MJOP bekijkt u op de momenten wanneer er in uw VvE toch al onderhoud gepland staat of u ook extra energiebesparende maatregelen kunt nemen. Denk aan het plaatsen van isolatieglas bij een schilderbeurt of het isoleren van het dak bij het vervangen van de dakbedekking van uw appartementencomplex. Met een groen MJOP benut u deze onderhoudsmomenten en bespaart u kosten op de uitvoering.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor VvE's

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis, geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren. VvE's kunnen subsidie krijgen voor:
1. een energieadvies en eventueel procesbegeleiding of,
2. een energieadvies in combinatie met meerjaren onderhoudsplan (MJOP) en eventueel procesbegeleiding

Voor beide mogelijkheden is een apart subsidiebudget beschikbaar en moet u ook een afzonderlijke aanvraag indienen. Lees meer over deze subsdidie en de voorwaarden op de website van RVO.nl.

Aan de slag met zonnepanelen of isolatie? Klop aan bij VVE-010

Rotterdamse VvE's die hun pand en woningen energiezuiniger willen maken, of bijvoorbeeld zonnepanelen op hun complex willen instaleren, kunnen terecht bij VVE-010. Met deskundige voorlichting en advies helpen de adviseurs Verenigingen van Eigenaren om de stap naar energiebesparing te zetten. VVE-010 is een zelfstandige stichting met als doel de Rotterdamse VvE's te ondersteunen met informatie, advies en ondersteuning bij allerlei praktische zaken. Neem contact op via 010 423 7979 of info at vve010 dot nl.