01 juni 2018

Woonstad bouwt duurzame huurwoningen in Spangen

Tachtig eengezins huurwoningen in de vrije sector die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Woonstad Rotterdam realiseert ze in de wijk Spangen. Vorige week was de aftrap van dit nieuwbouwproject met de naam Plan A.

De woningen van Plan A worden met moderne technieken gebouwd en beschikken over de meest energiezuinige systemen. Zo zijn de woningen niet meer aangesloten op het aardgas, maar worden ze verwarmd door middel van een warmtepomp. Daarnaast zijn alle ramen gemaakt van driedubbel glas en is de ventilatie geregeld met een warmte-terugwin-systeem. Ook liggen er bij elke woning zonnepanelen op het dak en de daken van de schuren zijn groen. Het nieuwbouwproject is door al deze maatregelen een voorloper op het gebied van duurzaam wonen.

Een grote A

Plan A wordt gebouwd in de Staringbuurt, het oostelijk deel van Spangen. De woningen zijn gelegen aan de Nicolaas Beetstraat, de Multatulistraat, de Vosmaerstraat en vormen samen - vanuit de lucht gezien - een grote A. Plan A is het sluitstuk van een herstructurering in de wijk en vormt daarmee de kers op de taart van dit mooie stukje Spangen. Het nieuwbouwproject bestaat uit twee fases. De eerste vijftig woningen worden eind 2018 opgeleverd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de huizen, de huurprijzen en de manier om u in te schrijven op de website van het project.