13 november 2017

Veel aandacht voor Rotterdams Dakenboek

Rotterdam heeft ruim 14 miljoen vierkante meter plat dak. Steeds meer van die ruimte wordt slim gebruikt, bijvoorbeeld om energie op te wekken of groente te verbouwen. Esther Wienese schreef een boek over de bekende en minder bekende daken van Rotterdam. Op 1 november werd het onder grote belangstelling gepresenteerd op het dak van het Groothandelsgebouw.

Het Rotterdamse Dakenboek is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen visionairs vanuit verschillende specialismen en aandachtsgebieden aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Met ruim dertig voorbeelddaken laat het boek zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor wonen, werken en recreëren (rood), opvang van regenwater (blauw), natuur (groen) en energie (geel). Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen.

Aandacht in de media
Onder meer de NOS gebruikte de boekpresentatie als aanleiding voor een verhaal over de platte daken van Rotterdam. In het artikel besteedt NOS onder meer aandacht aan de DakAkker op het Schieblock en het dakterras op de Hofbogen, die beide in het boek zijn beschreven. Lokale omroep Open Rotterdam nam de schrijfster van het boek mee naar vier van de daken die in het boek zijn beschreven – het Timmerhuis, het nieuwe project 'Karel's' aan de Karel Doormansstraat, het Groothandelsgebouw en ook de DakAkker op het Schieblock – en maakte daar een videoreportage van.

 

Vi­deo­re­por­ta­ge van Open Rot­ter­dam over da­ken in Rot­ter­dam

Koop het Rotterdams Dakenboek
Het Rotterdam Dakenboek is te koop bij de Rotterdamse boekhandels Donner, Snoek, v/h Van Gennep en ook bij de Bijenkorf. Daarnaast is het online te bestellen.