17 november 2017

Onderzoek naar gebruik energie-apps in Rotterdam

Er zijn verschillende apps en apparaten op de markt die u inzicht kunnen geven in uw energieverbruik. Een bekend voorbeeld is Toon van Eneco. In hoeverre maken Rotterdammers gebruik van deze hulpmiddelen en waarom wel of niet? Dat laat de gemeente de komende tijd onderzoeken.

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat woningeigenaren kunnen beschikken over goede informatie over hun energieverbruik en de mogelijkheden om hun huis te verduurzamen. Daarom onderzoekt Ellard Volmer, student Technische Bedrijfskunde aan de TU Delft, om welke redenen apps en apparaten om het energieverbruik in huis te volgen wel of niet worden gebruikt. Dit doet hij onder meer door interviews af te nemen bij woningeigenaren in de wijken Nesselande, Prinsenland, 's Gravenland, Beverwaard, Vreewijk, Lombardijen en Ommoord. Het onderzoek wordt uitgevoerd met subsidie van Triple A.

Gratis energieadvies eigen woning voor deelnemers aan het onderzoek

Woningeigenaren die hebben deelgenomen aan het onderzoek mogen als dank gratis gebruikmaken van het Energieadvies Eigen Woning. Een energieadviseur van Klimaatroute komt dan langs om een energierapport op te maken waarin de bewoner kan zien hoe hij energie kan besparen of zelf kan opwekken. Bijvoorbeeld door de woning te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of andere maatregelen te nemen – zoals het aanbrengen van LED-verlichting. Het rapport laat ook zien wat de maatregelen kosten en wanneer de investering is terugverdiend.

Bent u niet benaderd om mee te werken aan het onderzoek, maar wilt u wel graag een energieadvies? Bekijk dan onze actiepagina!