17 april 2018

Onderzoek naar communicatie over duurzaamheid in Prins Alexander

In stadsdeel Prins Alexander wordt de komende tijd onderzoek gedaan naar de communicatie over duurzaamheid vanuit de gemeente. Woont u in Prins Alexander en heeft u een eigen woning? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De gemeente Rotterdam helpt woningeigenaren om hun huis energiezuiniger te maken door middel van gerichte informatie en subsidie. Kevin Alsemgeest, student Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam, onderzoekt vanaf de komende tijd in Prins Alexander of de huidige communicatiemiddelen van de gemeente, zoals websites en folders, voldoen of dat er misschien behoefte is aan andere informatiekanalen.

Prins Alexander is een van de gebieden waar de gemeente eigenaar-bewoners extra gaat stimuleren om hun huis te isoleren. Dit gebeurt met subsidie vanuit het Europese project Triple-A. Het onderzoek naar de communicatiemiddelen maakt onderdeel uit van dit project.

 

Ke­vin Al­sem­geest

Enquête en interviews

Voor zijn onderzoek heeft Kevin een enquête ontwikkeld voor woningeigenaren in Prins Alexander. Woont u in Prins Alexander en heeft u een eigen woning? Dan bent u van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen via deze link. Kevin gaat tussen 23 april en 7 mei ook bij een aantal huizen langs om woningeigenaren persoonlijk te interviewen.

Wij zouden het fijn vinden als u de enquête in wilt vullen en Kevin te woord wilt staan als hij bij u langs komt. Onder de deelnemers aan het onderzoek verloten we daarom tien sets radiatorfolie; een slimme oplossing waarmee u gelijk energie kunt besparen.