12 april 2018

Nu al van het aardgas af? Kom op zaterdag 21 april naar de WoonWijzerWinkel

Het zal u niet ontgaan zijn: om de klimaatdoelen van Parijs te halen, moet de cv-ketel op termijn de deur uit. Wilt u niet wachten op regelgeving en u nu al laten voorlichten over de alternatieven voor aardgas? Kom dan naar de themadag van de WoonWijzerWinkel op 21 april over (hybride) warmtepompen en zonneboilers.  

Door recente gebeurtenissen omtrent de gaswinning in Groningen is de noodzaak om de gasvraag te verminderen hoger dan ooit. Wist u dat in 2017 ruim 90% van de Nederlandse huishoudens afhankelijk was van het Gronings aardgas en dat dit percentage in 2030 teruggebracht moet zijn naar slechts 20%? Het einde van de huidige cv-ketel is daarmee in zicht en we moeten met elkaar gaan nadenken over alternatieve vormen van verwarming. Twee mogelijke alternatieven die nu al beschikbaar zijn, zijn de (hybride) warmtepomp en de zonneboiler.

Warmtepomp: ook goed voor de portemonnee

De overstap naar een warmtepomp is in eerste instantie een investering. Op termijn is een warmtepomp echter niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bij een hybride warmtepomp is de besparing gemiddeld €300,- per jaar, gebaseerd op een gezin met een verbruik van 1200 m³ gas per jaar voor verwarmen. Bovendien kunt u voor een volledig elektrische warmtepomp tussen de €2.150,- en €3.400,- subsidie krijgen.

Programma themadag

Op zaterdag 21 april 2018 praten de experts in de WoonWijzerWinkel u bij over alles wat u moet weten wanneer u erover nadenkt om nu al van het aardgas af te stappen en te kiezen voor een zonneboiler of (hybride) warmtepomp.

De themadag start om 9:00 uur met een kopje koffie. Vervolgens kunt u luisteren naar diverse sprekers, die uiteraard ook graag antwoord geven op uw vragen. Vergeet niet om een rondje te lopen over de expositie, waar verschillende energiebesparende oplossingen tentoongesteld staan. Ook kunt u altijd een medewerker van de WoonWijzerWinkel aanspreken om onafhankelijk en betrouwbaar advies in te winnen.

Aanmelden

Al meer dan negentig woningeigenaren hebben zich voor de themadag aangemeld. Aanmelden kan nog steeds op de website van de WoonWijzerWinkel: www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen.

De WoonWijzerWinkel

Bij de WoonWijzerWinkel kunt u terecht voor onafhankelijk advies over energiebesparende oplossingen. Wij bieden een compleet assortiment duurzame oplossingen, alles onder één dak.  U bent van harte welkom voor een kopje koffie van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:00 uur, aan de Directiekade 2 te Rotterdam.