24 mei 2017

Kom ook tuinieren op het dak van station Hofplein

Op het dak van voormalig station Hofplein is sinds kort een echte stadstuin te vinden. Iedereen die het leuk vindt, kan hier elke dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur terecht om te tuinieren en contact te maken met buurtgenoten.

De bogen onder het voormalige station Hofplein zijn al een tijdje in gebruik als winkels, koffietentjes en restaurantjes. Wat veel mensen echter nog niet weten, is dat op het dak van De Hofbogen een steeds groenere oase van planten en bomen ontstaat. Stichting GroenGoed beheert hier namelijk sinds kort een heuse stadstuin vol groente en fruit.

Samen tuinieren op dinsdag

"Samen tuinieren doet iets met een mens", zegt initiatiefnemer Daniël Opbroek in een artikel in Metro. Volgens Opbroek is het goed voor je humeur, je ontmoet nieuwe mensen en eet gezond. Daarom is de nieuwe stadstuin elke dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in tuinieren. Aanmelden kan via de Facebookpagina van het initiatief, maar gewoon langskomen mag ook.

Inspiratiemarkt voor Rotterdamse daken

Wie interesse heeft in de mogelijkheden van daken in Rotterdam, moet op 10 en 11 juni zeker naar het dak van De Hofbogen komen. De Gemeente Rotterdam organiseert dan een inspiratiemarkt over wat u allemaal kunt doen met uw dak. U kunt ook op uw eigen dak een stadstuin realiseren. Of er zonnepanelen of een (stads)windmolen op plaatsen. Het dak is open van 11.00 tot 18.00 uur. Op 17 juni vindt het evenement nogmaals plaats, maar dan in het Drijvend Paviljoen aan de Tillemakade.

Meer informatie over de inspiratiemarkt is te lezen in de folder.

 

Bron afbeelding: Pixabay