21 maart 2017

Huurdersorganisaties onderzoeken gezamenlijk energiebesparing

Wist u dat woningcorporatie Woonstad 40.000 ledlampen heeft geplaatst in hun woningen? En dat 16 huurders van Vestia worden opgeleid tot energiecoach? Op dinsdagavond 14 maart kwamen ongeveer 30 vertegenwoordigers van huurdersorganisaties en woningcorporaties uit Rotterdam bij elkaar om energiebesparingsmogelijkheden te onderzoeken.

Wat doen huurdersorganisaties en woningcorporaties in Rotterdam met energiebesparing? In opdracht van de gemeente Rotterdam is onderzoeksbureau Atrivé op zoek gegaan naar het antwoord op die vraag én goede voorbeelden. Hun bevindingen werden afgelopen dinsdagavond 14 maart gepresenteerd aan vertegenwoordigers van huurdersorganisaties en corporaties in Rotterdam. Doel van de bijeenkomst was om informatie en ideeën uit te wisselen en zo samen te komen tot nieuwe oplossingen voor energiebesparing.

Energiecoaches, quick wins en comfortabel wonen
Na een opening door Annet Akkerman van de gemeente Rotterdam volgde de presentatie van het onderzoek. Vervolgens mochten de aanwezigen door het plakken van stickers aangeven welke onderwerpen uit het onderzoek zij het belangrijkst vonden. De drie onderwerpen met de meeste stemmen waren de energiecoach, quick wins en gezond, duurzaam en comfortabel wonen. Deze zijn vervolgens in groepjes verder uitgewerkt.

De deelnemers aan de bijeenkomst waren enthousiast; het was leuk om elkaar te leren kennen en er is veel inspiratie opgedaan. Een goede basis om verder samen aan de slag te gaan met energiebesparing!

Download hier het onderzoeksrapport van Atrivé