06 oktober 2017

Ben jij BEP of NEP?

Zes enthousiaste leerlingen uit een examenklas vwo hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan het M(aatschappij)-Excellent programma van het Emmauscollege in Rotterdam. Doel van het programma is om Rotterdammers met een eigen woning te motiveren energie te besparen en duurzaam te leven. Zo kwamen de leerlingen met het idee van de karakters BEP (Bewust Energiezuinig Persoon) en NEP (Niet Energiezuinig Persoon) als onderdeel voor een campagne in Rotterdam-Oost. Andrea van der Velden, een van de leerlingen, vertelt hier graag meer over.

"Het idee ontstond tijdens een cursus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier leerden we om geen enkel idee als onrealistisch te beschouwen", vertelt Andrea. "We bedachten, gebaseerd op de Bewust Onbeschonken Bestuurder campagne van de overheid, de karakters BEP en NEP voor een campagne over energie besparen en duurzaamheid."

"Om te testen of je BEP of NEP bent, hebben we een online quiz bedacht. Die is gratis en laagdrempelig! De quiz bestaat uit acht vragen over energie besparen en bewust omgaan met het milieu. Wanneer je alle vragen beantwoord hebt, krijg je een score te zien en weet je of je meer BEP of NEP bent. Vervolgens krijg je praktische adviezen."

"Op 10 oktober 2017 gaan we de quiz voor het eerst testen bij het MVO-festival in Rotterdam Zevenkamp. Tijdens dit festival kan je van alles te weten komen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met als thema Duurzaamheid. We hebben hier een eigen kraampje, herkenbaar aan banners van het Emmauscollege. Kom vooral langs en doe de quiz!"

Meer informatie op de website van MVO-festival