01 december 2017

Animatiefilm Rotterdam wordt aardgasvrij

Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar in 2050 mag de manier waarop we douchen, koken en onze huizen verwarmen geen schade meer toebrengen aan het klimaat.

2050 lijkt nog heel ver weg. Het betekent wel dat we in die tijd -zo'n dertig jaar- allemaal van het aardgas af moeten. Aardgas was heel lang heel nuttig. Maar het is een fossiele brandstof, net als aardolie. Fossiele brandstoffen zorgen voor veranderingen in het klimaat. Dit willen we niet meer. Daarom moeten we in Nederland over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken. In plaats van gas moeten we in de toekomst zonne-, wind- of andere vormen van schone energie gebruiken. Een mega-operatie.

Ani­ma­tie­film Rot­ter­dam wordt aard­gas­vrij

Animatie: Rotterdam wordt aardgasvrij

In de animatiefilm 'Rotterdam wordt aardgasvrij' ziet u hoe de de stad samenwerkt met bewoners, organisaties en bedrijven aan een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam verwarmde stad in 2050. Onze huizen zijn dan goed ge√Įsoleerd, we koken elektrisch en verwarmen onze gebouwen met elektriciteit of met collectieve warmte. We gebruiken dan geen aardgas meer, maar duurzamere keuzes. Keuzes waarmee we zonder zorgen de toekomst in kunnen.