28 december 2017

Actie WoonWijzerWinkel op Warme Truiendag 2018

Op Warmetruiendag – 2 februari 2018 – trekken Nederlanders massaal hun warmste trui aan, zodat de verwarming een paar graden lager kan. Samen kunnen we namelijk de CO2-uitstoot sterk verminderen. De WoonWijzerWinkel houdt op die dag een leuke actie: de eerste vijftig bezoekers krijgen gratis radiatorfolie!

Maar liefst 36% van de Nederlandse CO2-uitstoot komt door het koelen en verwarmen van onze gebouwen. Willen we de CO2-uitstoot verminderen, dan is het dus slim om minder te gaan stoken. Als we met zijn allen één dag per jaar de verwarming een graadje lager zetten, bespaart het al 3,3 miljoen m3 gas. Dat scheelt zo'n 6,3 miljoen kilo CO2 en ongeveer 2 miljoen euro!  

Om zoveel mogelijk mensen in ieder geval één dag in het jaar de verwarming minstens één graad lager te laten draaien, organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland ieder jaar Warmetruiendag.

Warmetruiendag in de WoonWijzerWinkel

In de WoonWijzerWinkel gaat op vrijdag 2 februari de thermostaat ook een paar graden naar beneden. Bovendien deeelt de winkel op die dag gratis radiatorfolie uit aan de eerste 50 bezoekers! Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld en energie te besparen. Het onzichtbare folie voorkomt dat u veel warmte verliest via de muur of het raam achter de radiator.

 

Doe mee aan war­me­t­rui­en­dag!

2 miljoen deelnemers

Warmetruiendag bestaat sinds 2007 en inmiddels deden al 2 miljoen mensen mee. Thuis, maar ook op het werk. Complete bedrijven meldden zich aan: banken en verzekeraars, accountantskantoren, hotels, uitgeverijen en winkelketens. Zelfs op hogescholen en universiteiten gingen de truien aan en de verwarming uit of lager.

Meedoen is simpel

Wilt u ook helpen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot? Trek die warme trui uit de kast en schrijf u in voor Warmetruiendag! U kunt zich inschrijven op de website van het initiatief. Daar kunt u ook energiebesparingssuccessen delen, u kunt een eigen Warmtetruiendagposter ontwerpen en leren breien.